Ellehammersvej 72, 9430 Vadum - Tlf.: 98 27 18 18
Rodbehandling
Rodbehandling uføres især ved særligt følsomme, forslåede eller revnede tænder, og ved dybe og store cariesangreb. I nogle tilfælde kan tandlægen være nød til at rodbehandle en tand, selvom tanden ikke gør ondt. Dette skyldes at en kronisk rodbetændelse kan være helt smertefri og først lader sig afsløre tilfældigt ved en røntgen undersøgelse. Derfor er det vigtigt at følge tandlægens/tandplejerens anbefaling af kontrol røntgenbilleder. Røntgenbilleder anbefales altid på baggrund af mistanke om et behandlingsbehov. Det er ikke alt som kan diagnosticeres ved blot at kigge i munden.
Når en tand rodbehandles fjernes nerven, og erstattes med et kunstigt materiale. En rodbehandling kan strække sig over flere gange. Er rodbehandlingen endnu ikke afsluttet, er nerven erstattet af et depot af desinficerende kemikalier. Når rodbehandlingen afsluttes udfyldes det rum hvor nerven har været med et naturgummi.
Selvom tandens nerve er fjernet, er det stadig normalt, at man oplever smerte fra en tand som lige er rodbehandlet. Dette kan kontrolleres med smertestillende håndkøbsmedicin.
En rodbehandlet tand er altid en svækket tand, og undersøgelser viser, at der er stor risiko for, at en rodbehandlet tand revner og i værste fald mistes. Derfor er det som hovedregel anbefalelsesværdigt at forstærke en rodbehandlet tand med en krone, ca. 8-12 måneder efter en vellykket rodbehandling.
Copyright © All Rights Reserved